Junior European Cup (semi-final), TiszaujvarosJuniorski Evropski Kup (polufinale), Tiszaujvaros

DSCN2656 (1)

After great race in Istanbul I got enough points to be 22nd in overall ranking and to have start number 2. It meant a lot for me, I was the first one to chose position at the pontoon (start number 1 got penalty) and my self-confidence growth a bit. Really good swimming followed by fast bike, but bad run was the reason why I didn’t compete in the final.DSCN2656 (1)

Odlična trka u Istanbulu donela mi je i mnogo bodova, a to mi je donelo i visok startni broj – 2, što mi je dosta značilo za plivanje, a i samopouzdanje. Bicikl sam odradio solidno, ali trčanje je bilo to koje me je koštalo plasmana u finale.

Before the race I felt fantastic, felt powerful and I was quite sure I’ll go through the final even though there were only 7 sports for almost 30 athletes in my semi-final.

DSCN2655 (2)At the start I went full gas – really fast, if I didn’t I wouldn’t be in 3rd after the first buoy. 🙂 Later, I lost one position but got out of the water 4th what was very important (last year I lost the group). Then, fastest T1 of all junior athletes, and not just this, only 2 elite athletes had faster transition then me (for second and two) but I didn’t feel tired at all.

Soon, 6 of us become one small first group. We were going really fast, I didn’t even look at other athletes, just pushing the pedals. Before the end, I started to feel weak but we got of the bikes together and started with the run.

On the first kilometer I felt terrible, I was breathing with only 40% of my capacity, awful. I even thought I wouldn’t be able to finish the race but I still fight and tried to keep 6th position. Everyone from the group left me.
Later, when my breathing became normal, I tried to reach top 7 but after few hundred meters I lost all energy… I was empty and on the 9th place.

Since one more guy overtook my 9th place, I tried just to finish the race in top 10. I did it, it was a bit disappointing not to be in the final but that day wasn’t mine. I lost all energy on the bike, but even worse for me was the weather – so hot! and I don’t like it.

But at least, there were 2 after parties so I went out with Ogy and had two good nights (one for semifinal and one final after the final race).

Ogy i ja pre izlaska

My main goal for this season is World Junior Champs in London in few weeks but before that I have ITU camp in Rio Maior.

Results: here

Milan

U Tiszaujvarošu sam bio i prošle godine, a verujem da svi koji jednom odu pojave se i sledeće godine; jedan zaista sjajan događaj koji ima polufinalne  i onda sutradan trke finala. Distance su skraćene, tako da sam ja radio super sprint, a seniori koji su imali Svetski Kup, sprint.

Pre trke sam se osećao zaista sjajno i jedva sam čekao trku, bio sam prilično samouveren da cu proći u finale iako prolaze samo njih sedmoro iz grupe od skoro trideset takmičara.

Na pontonu sam prvi birao mesto zbog startnog broj (takmičar ispred mene je bio kažnjen), tako da sam izabrao najbolje mesto, a odmah do mene je stao odličan plivač.

DSCN2655 (2)

Krenuo sam jako da bih se izborio za poziciju, a kada sam to odradio kako treba, distancu od ukupno 500m sam isplivao sa lepim osećajem i iz vode izašao 4.
Odlična prva tranzicija (koja je najbolja od svih juniora, a od svih seniora su samo dvojica imala bolje vreme (za sekundu i za dve)) me je stavila na drugo mesto po sedanju na bajk i odmah sam krenuo full-gas kako bi se što manje takmičara priključilo grupi.

U grupi nas je bilo šestoro, ali nisu svi radili odlično, ali smo ipak uspeli da uđemo u drugu tranziciju pre grupe iza. Baš smo gazili! a to sam osetio na poslednjem kilometru (od ukupno 12km),  ali kasnije i na trčanju.

Druga tranzicija je bila nešto lošija, ali najlošiji je bio prvi kilometar trčanja na kom sam se bukvalno gušio. Uspevao sam da udišem 40% svog maksimuma što je bilo dovoljno da pet takmičara sa kojima sam vozio odu. Pre ulaska u drugi krug (2 kruga i ukupno 3.3km) krenuo sam jako jer sam se u tom trenutku nalazio na devetom mestu… nisam imao šta da izgubim.

Držao sam ritam kojim su trčali takmičari ispred, ali kada me je zaobišao još jedan takmičar iz grupe iza i kada nisam više video grupu ispred; to je bilo to. Išao sam koliko sam mogao, kao i uvek, ali najviše sam se trudio da barem sačuvam to deseto mesto.

Tako je i bilo, u cilj sam ušao razočaran 10. ali i to je odličan rezultat i pre svega trening koji ne bih mogao sam da odradim u Novom Sadu. Takođe, smatram da mi se to sve desilo delimično i zbog zaista ogromne temperature u Mađarskoj, a ja sam zaista slab na to.

Sve u svemu, trku sam “proslvaio” sa dve žurke (jedna za one koji se nisu plasirali u finale i jedna glavna na kraju svega), proveo se odlično i sada sam spreman da grabim dalje!

Ogy i ja pre izlaska
Sledeće nedelje imam trku koja će više biti kao trening u Somboru, nakon čega idem na ITU Svetski Triatlon Kamp na 9 dana u Portugal. Iz Portugala ću leteti pravo za Lodnon gde me čeka glavna trka godine – Svetsko Juniorsko Prvenstvo!
Tako da ako ne napišem članak sa trke u Somboru znajte da je to zbog fokusa na moje prvo svetsko! 🙂

Rezulatati: ovde

Ovog puta nema mnogo slika 🙁  🙂
Milan

Nema komentara

Komentari su ugašeni

FacebookTwitter