Visinske pripreme, Švajcarska

Ogy i jaOvo su bile moje prve visinske pripreme, a njih je organizovao univerzitet iz Lozane jer vrše istraživanje o uticaju visine na rezultat sportista. Zaista sjajna prilika koja se nepropušta jer je veliki deo troškova snosio sam univerzitet. 

na treningu

Na pripremema smo bili Ogi, Đole, Matija (iz Slovenije), nešto više od deset Španaca i ja; jedna lepa grupa triatlonaca sa kojom sam uživao na treninzima, a i izvan njih. Španci, uvek se šale i uvek su srećni, te su i na mene pozitivno uticali.
na vrhu Nufenenpassa
Bilo je nekoliko veoma teških treninga, ali ti treninzi su bili oni najlepši; da bismo uživali u pogledu penjali smo se i po 13km, ali vredelo je.

intervali, 5x500
U švajcarskom Fieschu sam dočekao svoj ređendan, a Roberto (trener na kampu) se obezbedio da ga se zauvek sećam; lepa 3h u brdima i popodne 5×500 trčanja!
rodjendan

Inače, pre početka i na samom kraju priprema smo radili razne testove kako bi utvrdili da li su nam porasli parametri koji rastu na visini i pomažu boljem radu organizma na trci/treninzima.
Tu sam prvi put uvideo svoj izuzetno veliki VO2 max – 91,2 mlL/min/kg. Mašina na kojoj su nam merili najverovatnije pokazuje više, ali i kada se to oduzme, rezultati su odlični.
test

Sve u svemu, lepe tri nedelje treninga i uživanja u prirodi su brzo prošle, a ja sam imao malo vremena da se raspakujem, dobijem novi karbonski bajk, opet se spakujem i odem za Istanbul gde se održao Juniorski Evropski Kup.
glecer

Milan

Nema komentara

Komentari su ugašeni

FacebookTwitter